Ne propunem

  • Să descurajăm stereotipurile de gen
  • Să încurajăm bărbații și femeile să joace un rol activ în revizuirea relațiilor și percepțiilor de gen
  • Să susținem părinții și educatorii în formarea unei generații lipsite de prejudecăți de gen
  • Să încurajăm și susținem femeile în luarea propriilor decizii
  • Să promovăm reprezentarea echitabilă a femeilor în procesul de decizie publică, politică și economică
  • Să promovăm formarea unei imagini publice a femeii din România care să pună în valoare calitățile acesteia, în special cele intelectuale
  • Să susținem și încurajăm creșterea stimei de sine a femeilor
  • Să contribuim la creșterea numărului femeilor cu o educație și independență financiară

Femeilor nu le doresc să aibă putere asupra bărbaților, ci asupra lor insele

Mary Wollstonecraft • 1972

Despre noi

Asociația Femeia Dincolo de Tipare este o organizație feministă care dorește să pornească într-o călatorie de schimbare a prejudecăților de gen alături de toți membrii societății românești, indiferent de sexul acestora. Suntem la început de drum și avem nevoie de răbdare, suport financiar și implicare.

Echipa noastră

Flavia Tudoreanu – Președinte

Coordonator experimentat de ONG-uri cu experiență internațională, fost Director Non Executive în sistemul național de sănătate al Scoției și actual profesor de Business în Iași. Descurajează judecarea femeii după aparențe și stereotipuri, consideră educația și modelarea opiniei publice cheia către egalitate de gen, promovează independența financiară a femeii și reprezentarea acestora în roluri decizionale și de conducere.

Lavinia Hîrșu – Membru fondator

Cercetator la Universitatea din Glasgow, School of Education.

Cu un portfolio de cercetare international, sustine promovarea egalitatii de gen prin mijloace culturale, sociale si lingvistice.

Propune si dezvolta programme educationale, formale, informale si communitare care reflecta relatii de gen pozitive si constructive.

Bia Rusu – Cenzor

Ionuț Tudoreanu – Membru fondator

Consultant IT – Susține o mai mare reprezentare a femeilor în domeniul STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică), încurajează educația și independența financiară a femeilor, promovează implicarea activă a bărbaților în creșterea copiilor și împărțirea echitabilă a resposabilităților domestice.

Alătură-te azi

Donează, redirecționează impozitele, devino voluntar, abonează-te la newsletterul nostru, urmărește-ne pe canalele sociale

VOLUNTARIAT
DONEAZA