Putere de decizie

Aria de reprezentare a femeilor în roluri de conducere deține scorul cel mai scăzut și mai puțin de 13% din aceste rolurile sunt ocupate de femei. În sfera de conducere politică, economică și socială femeile sunt sub reprezentate.  Acest lucru se răsfrânge nu doar prin lipsa statutului sau recomensei financiare ci printr-o reprezentare inegală a nevoilor și opiniilor femeilor în luarea deciziilor și modului de conducere. În 2021 doar aproximativ 10% din ministri și membrii de parlament erau femei. În consiliile directorale a marilor corporații doar 16% sunt femei. Lipsa femeilor la masa deciziilor este vast răspândită în România. Pentru ca lucrurile să se schimbe avem nevoie de legi care să încurajeze și să asigure reprezentarea femeilor, modificarea opiniei publice cu privire la capacitatea femeii de a conduce și a lua decizii importante și modalități de selecție corectă pentru asigurarea unor exemple de femei capabile și independente în asfel de roluri.

Genul nu ar trebui să condiționeze profesarea într-un anumit domeniu. Pentru a fi o mamă bună nu trebuie să renunți la aspirațiile externe familiei. Cu suport și determinare poți realiza tot ce-ți dorești sau măcar să încerci. Aplică la acea promovare, încearcă ideea de afaceri la care te gândești de ceva vreme, începe să scrii acel blog pentru plăcerea ta personală, voluntaria-ză, afirmă-te și caută-ți locul pe care îl meriți în societate.

Alătura-te azi

Donează, redirecționează impozitele, devino voluntar, abonează-te la newsletterul nostru, urmărește-ne pe canalele sociale

VOLUNTARIAT
DONEAZA