Loading...
ABUZ & HĂRȚUIRE2023-01-02T11:13:32+02:00

Violența de gen se prezentă în diferite forme

O lovitură este violența fizică, o înjurătură sau amenințare este violență psihologică, violul sau pipairea fară permisiune este violență sexuală, jicnirea sau amenințarea pe Facebook este violență digitală, distrugerea bunurilor cuiva este violență materială.

Peste o treime dintre româncele cu vârsta între 20 și 29 de ani au fost hărțuite sexual, fie pe stradă, în spații publice sau la universitate. Agresiunea începe însă de la vârste mult mai fragede. Adolescentele sunt frecvent expuse comportamentelor precum mângâieri, pipăiri, jargon sexual sau alte acte cu conotatie sexuală. Un bărbat violent cu femeile are de-a lungul vieții numeroase victime. În contextul pandemic foarte multe femei au fost nevoite să conviețuiască sau să se izoleze cu agresorul mărind abuzul la care sunt expuse. 51 de românce au murit ucise de soț sau de partenerul sentimental numai în 2019.

Violența împotriva femeii trebuie denunțată, pedepsită, stigmatizată și netolerată de toți membrii societății. Peste jumătate din plângerile depuse la poliție pentru violența femeii în familie sunt ulterior retrase.

Alătura-te azi

Donează, redirecționează impozitele, devino voluntar, abonează-te la newsletterul nostru, urmărește-ne pe canalele sociale

VOLUNTARIAT
DONEAZA

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top