Treburile casnice, îngrijrea copiilor și a persoanelor bolnave este o responsabilitate comună în familie

Când vine vorba de activitățile domestice de curățenie și gătit precum și îngrijirea copiilor sau persoanelor vulnerabile, femeile din România preiau aproximativ de două ori mai multe din aceste activități. Aceasta cauzează inegalitați în privința timpului liber disponibil, afectează cariera, sănătatea și nivelul de independență financiară a femeii. Lucrurile devin și mai inechitabile când se adaugă o lipsă de recunoaștere a valorii acestei munci și inexistența unei infrastucturi de politici și servicii sociale care să susțină persoanele aflate în aceste situații. În România, 39% din femei sunt inactive în câmpul muncii din pricina responsabilităților domestice și de îngrijre a membrilor familiei.

Dacă aveți copii, implicați-i și pe ei în aceste activități. Fetițele si băiețeii ar trebui încurajți în egală măsură să ajute și să învețe cum să gătească și să execute sarcini potrivite vârstei. Acest lucru îi va responsabiliza, va normaliza participarea indiferent de gen și îi va ajuta să devină persoane independente, descurcărețe și empatice.

Donează, redirecționează impozitele, devino voluntar, abonează-te la newsletterul nostru, urmărește-ne pe canalele sociale

VOLUNTARIAT
DONEAZA